Winner Dutch Game Awards 2008

Youdagames lanceert eigen Facebook pagina voor online games

October 28, 10

Hilversum, 28 Oktober, 2010 – Casual game ontwikkelaar en uitgever Youdagames, heeft onlangs zijn eigen Facebook pagina gelanceerd. De Youdagames Facebook App biedt duizenden online spellen en geeft spelers de mogelijkheid highscores te halen, vrienden uit te dagen en de scores te delen met andere Facebookers overal ter wereld.

Hilversum, 28 Oktober, 2010 – Casual game ontwikkelaar en uitgever Youdagames, heft onlangs zijn eigen Facebook pagina gelanceerd. De Youdagames Facebook App biedt duizenden online spellen en geeft spelers de mogelijkheid highscores te halen, vrienden uit te dagen en de scores te delen met andere Facebookers overal ter wereld. U vindt de pagina hier.

In tegenstelling tot de meeste andere casual game developers, lanceert Youdagames altijd direct de online versie van de game. Dit heeft als gevolg dat naast een vaste groep download spelers er ook een grote online ‘Youda community’ bestaat op de eigen website, maar ook via de vele andere online portals wereldwijd. Met Facebook als belangrijkste online community, werd het daarom ook hoog tijd ook hier de spellen te lanceren.

Voor de eerste lancering van Youdagames op Facebook zijn alle online games die op de Youdagames website te spelen zijn op Facebook gezet. Met zo’n 2000 spellen is er daarmee een ruime keuze voor de Youda Facebook gamer. Belangrijker is dat alle spellen ontwikkelt door Youdagames zelf allemaal een higscore geïntegreerd hebben. De spelers kunnen hierdoor hun favoriete Youda spellen online spelen en de highscores delen met vrienden en andere Facebookers. Ook kunnen de scores op het profiel geplaatst worden en kunnen vrienden worden uitgedaagd deze score te overtreffen. Want hier draait het uiteraard om op de grootste netwerksite van de wereld. Binnenkort zullen ook de andere online spellen met highscores worden geleverd waardoor meer en meer spellen ‘social’ worden gemaakt.

Lees meer

Youdagames brengt casual spel 'Governor of Poker' uit op iPad™

October 28, 10

Hilversum, 28 Oktober, 2010 – Na het grote succes van de casual poker game Governor of Poker op de iPhone™ en iPod Touch™ heeft game developer Youdagames het spel nu ook uitgebracht op de iPad™. Het spel kan sinds vorige week worden gedownload in de iTunes AppStore voor €6.99.

Hilversum, 28 Oktober, 2010 – Na het grote succes van de casual poker game Governor of Poker op de iPhone™ en iPod Touch™ heeft game developer Youdagames het spel nu ook uitgebracht op de iPad™. Het spel kan sinds vorige week worden gedownload in de iTunes AppStore voor €6.99.

Als vervolg op het succes van het online en download spel Governor of Poker en de vorig jaar uitgebrachte versie voor iPhone en iPod Touch, heeft Youdagames besloten het spel ook uit te brengen op het nieuwste speeltje van Apple, de iPad. De iPhone versie is gelanceerd in december 2009 en heeft wereldwijd boven verwachting goed gepresteerd. Met name ook in Nederland waren de cijfers onverwacht hoog. Het spel heeft in de meeste landen de top 10 van de App Store rankings gehaald en heeft in Nederland maandenlang op nummer 1 gestaan.

"De iPad is een prachtig platform om de kwaliteit van dit spel in zijn geheel te kunnen ervaren. Alle vormgeving is aangepast aan de unieke iPad HD kwaliteit. Wij zijn er daarom ook van overtuigd dat de speler totaal zal worden meegesleept in het spel door de kwaliteit van vormgeving en de game-play die op de iPad volledig tot hun recht komen”, aldus Jurriaan van Teunenbroek, COO bij Youdagames.

Governor of Poker voor iPad is nu beschikbaar in de iTunes App Store. Meer informatie:
http://itunes.apple.com/app/governor-of-poker-hd/id395216676?mt=8

Voor verdere informatie, artwork of een review code, kunt u direct contact met ons opnemen.

Lees meer

Youdagames wint TOMMI 2010

October 14, 10

Youdagames, is bekroond met de Duitse kinderprijs voor software, de Tommi 2010 voor haar zoek-en-vind spel Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond. Deze werd uitgereikt tijdens de Frankfurter Boekenbeurs.

Hilversum, 14 Oktober 2010 – Meer dan 3.000 meisjes en jongens testten de 20 genomineerde computer- online en consolegames. De kinderjury kon stemmen op games die van tevoren werden geselecteerd door een prestigieuze jury van media-experts. Hierbij kwam Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond als beste uit de bus onder in de categorie PC games.


Met de Tommi Award worden bijzondere, prijzenswaardige en innovatieve software titels voor kinderen tussen 6 en 13 jaar geprezen. De prijzen worden sinds 2002 jaarlijks gehouden op de Frankfurter Boekenbeurs. Sinds 2010 is de Tommi onder auspiciën van de Duitse Minister van Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd, Dr Kristina Schroeder. (www.kindersoftwarepreis.de). GameHouse®, evenals het Nederlandse Zylom, onderdeel van RealNetworks®, Inc., kondigde de winnaars van de tweede GameHouse Great Game Awards™ (GG's) aan tijdens een exclusief Awards gala, welke werd gehouden in de Experience Music Project in Seattle. De jury bestond uit representanten van vooraanstaande onafhankelijke game ontwikkelaars binnen de internationale casual games industrie. Met deze prijzen wil GameHouse innovatie en creativiteit aanmoedigen binnen de casual games industrie. De awards zijn een erkenning van mede-ontwikkelaars van casual games voor hun contributie aan de markt.


De kinderjury zei het volgende over Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond: "We moesten echt nadenken over de verborgen items en waar we ze konden vinden. Bovendien is het verhaal spannend, zijn de graphics mooi en de puzzels waren heel afwisselend. Het spel leert je te concentreren en logica gebruiken om de puzzels op te lossen. Alle kinderen tussen de leeftijd van 6 en 13 hadden een waanzinnig leuke tijd! Maar wat we het aller-leukste vonden was om met een vriend voor de computer te gaan zitten en te proberen om de verborgen voorwerpen te vinden en de puzzels samen op te lossen, iedere ontdekking vertelde ons iets nieuws over het verhaal. Wanneer je met het spel begint kan je niet meer stoppen! Alles is perfect. Het is nooit saai. Ik wilde alleen nog maar winnen."


"De Tommie Kinder Software Award is innovatief, creatief, geweldloos, en echt leuk - hopelijk niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders Als ouder moet je goed opletten welke computerspellen je kinderen spelen. Kinderen zijn het best beschermd, als we ze helpen om zichzelf te beschermen, zegt Kristina Schroeder. "Wij zijn allemaal medeverantwoordelijk voor de bescherming en begeleiding van kinderen op hun ontdekkingstocht in de huidige mediawereld. Kinderen moeten leren om dit veilig en verantwoord te doen en de beste manier om deze dingen te leren is op een speelse wijze."

Lees meer

Youda Survivor

September 15, 10

De Nederlandse casual games ontwikkelaar Youdagames heeft zijn Tijdmanagement game, Youda Survivor, uitgebracht op ...

YOUDAGAMES BRENGT NIEUW TIJDMANAGEMENT SPEL UIT: YOUDA SURVIVOR™

 

Hilversum, 1 september 2010 – Youdagames, casual game ontwikkelaar uit Hilversum, heeft vandaag zijn nieuwste tijdmanagement spel Youda Survivor uitgebracht. Het spel is de eerste maand exclusief te spelen op de eigen website Youdagames.nl en op ’s werelds grootste download games portal, Big Fish Games. Vanaf 4 oktober zal het spel wereldwijd verspreid worden. Youda Survivor toont wederom de ware kwaliteit en ervaring die het bedrijf in de laatste jaren heeft opgedaan in het ontwikkelen van casual spellen. Het spel biedt alle facetten die van een goede tijdmanagement game verwacht mogen worden, een hoge kwaliteit vormgeving, zeer ‘verslavende’ game-play, voldoende uitdagingen en vooral veel speelplezier.

 

Youda Survivor speelt in op de droom om te leven als een ware Robinson Crusoë. Evenals bijvoorbeeld ook het zeer succesvolle tv-programma Expeditie Robinson biedt Youda Survivor de ervaring van het (over)leven op een onbewoond eiland, maar in dit geval in spelvorm. In Youda Survivor wordt de speler wakker op zijn of haar eigen kleine eiland met slechts enkele gereedschappen om te overleven. Door de juiste stappen te nemen, tegenstanders te slim af te zijn en binnen een bepaalde tijdslimiet opdrachten te verwezenlijken, is het uiteindelijke doel is om na een spannend avontuur weer veilig thuis te komen. "Bij Youda Survivor is elk kleinste detail uitgewerkt. De game play is zo sterk tegen het licht gehouden dat het van begin tot eind vernieuwend en verrassend is. Het spel zal de beginnende fan plezieren maar zal ook een uitdaging vormen voor de doorgewinterde time management speler", aldus Jurriaan van Teunenbroek, COO bij Youdagames. Youda Survivor is het vijfde download spel dat door Youdagames in 2010 is uitgebracht. Eerder dit jaar verschenen het zoek-en-vind spel Youda Legend: The Golden Bird of Paradise en het actie-avontuur spel Youda Fairy, het tijdmanagement spel Youda Safari en het zeer succesvolle Governor of Poker 2. Daarnaast is in augustus ook de Nintendo DS versie van Youda Farmer in de winkels verschenen.

 

Lees meer

Internationale erkenning voor Nederlandse casual game developer Youdagames.

July 21, 10

Het Nederlandse Youdagames heeft met grote trots een internationale prijs in ontvangst genomen tijdens de Gamehouse Great Game Awards in Seattle.

Hilversum, 19 juli 2010 – Het Nederlandse Youdagames heeft met grote trots een internationale prijs in ontvangst genomen tijdens de Gamehouse Great Game Awards in Seattle. Youdagames won de prijs voor ‘Up-and-Coming Developer’ met drie spellen uitgebracht in 2009, Youda Farmer, Youda Marina en Youda Sushi Chef. Naast commercieel succes, de games zijn wereldwijd al miljoenen keren gespeeld, en nationaal met twee prijzen tijdens de Dutch Game Awards in 2008, heeft het bedrijf nu dus ook internationaal de professionele erkenning gekregen die het verdient.


Games ontwikkelaar, Youdagames, ontving de prijs voor ‘Up-and-Coming Developer’ gebaseerd op drie titels uitgebracht in 2009; Youda Farmer, Youda Marina en Youda Sushi Chef.

GameHouse®, evenals het Nederlandse Zylom, onderdeel van RealNetworks®, Inc., kondigde de winnaars van de tweede GameHouse Great Game Awards™ (GG's) aan tijdens een exclusief Awards gala, welke werd gehouden in de Experience Music Project in Seattle. De jury bestond uit representanten van vooraanstaande onafhankelijke game ontwikkelaars binnen de internationale casual games industrie.

Met deze prijzen wil GameHouse innovatie en creativiteit aanmoedigen binnen de casual games industrie. De awards zijn een erkenning van mede-ontwikkelaars van casual games voor hun contributie aan de markt.


"De sleutel tot het enorme succes van de casual games industrie ligt in de creativiteit van de ontwikkelaars, die alles in het werk stellen om de leukste spellen te maken voor alle spelers wereldwijd”, aldus John Barbour, directeur van GameHouse. "Wij voelen ons zeer vereerd om te mogen werken met zulke talentvolle game ontwikkelaars uit alle hoeken van de wereld. De winnaars van de Great Game Awards 2010 representeren de top van dit talent in de casual games industrie.”


Natuurlijk is erkenning door de casual spelers van het grootste belang, maar geprezen worden voor onze creativiteit en innovativiteit door een grote partner als GameHouse is iets waar we heel trots op kunnen zijn. Het is goed om te zien dat het harde werken van onze medewerkers nu op deze manier wordt beloond,” aldus Jurriaan van Teunenbroek, oprichter en studiomanager bij Youdagames.


Youda Farmer

Met het uitbrengen van Youda Farmer in januari 2009, heeft Youdagames eens te meer laten zien dat het een hoogwaardige speler is in de casual games markt. Het spel werd direct op de meeste casual game websites wereldwijd geplaatst en bleek meteen een van de meest succesvolle spellen voor Youdagames te worden.

Dientengevolge wordt er op dit moment gewerkt aan de Nintendo DS versie van het spel en zal zeer binnenkort ook een deel 2 gaan uitkomen.

In het spel run je een eigen boerderij, verbouw je jouw eigen groenten en fruit, verzorg je de beesten en zorg je er voor dat de winkeliers in het dorp de gewenste producten op tijd ontvangen. Het is aan jou om de bestellingen op tijd te leveren en je geld verdiend om je boerderij uit te breiden en de dorpsbewoners met nog meer van je heerlijke levensmiddelen te kunnen voorzien!


Youda Marina

Youda Marina is uitgebracht in mei 2009. Youda Marina is een mooi vormgegeven en origineel spel, waarbij simulatie- en time managementelementen samenkomen in één spel. Het is daarmee een combinatie van creativiteit en spanning, wat de nodige uitdagingen geeft.

In het spel moet de speler zijn eigen haven opbouwen en aansturen. Het uiteindelijke doel is om ofwel een zo efficiënt mogelijk haven te bouwen dan wel de haven van je dromen met alles er op en er aan.


Youda Sushi Chef

Youda Sushi Chef is ontwikkeld door I Sioux Game Productions in samenwerking met ‘s werelds grootste online game portal Miniclip.

Naar aanleiding van het eerder uitgebracht gratis online spelletje Sushi-Go-Round heeft Miniclip.com aan Youdagames gevraagd dit spel om te bouwen tot een volwaardige casual game, welke zowel online als ook als download versie te spelen is.

Evenals in andere restaurant spelletjes is het doel om klanten tevreden te houden door de juiste gerechten binnen een bepaalde tijd te serveren om uiteindelijk een dagelijks gesteld financieel doel te behalen. Youda Sushi Chef onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige 3D vormgeving en een zeer uitdagende game play.


035-6216028

Lees meer
Casual Connect Hamburg 2009